1 september 2012

Vi behöver er hjälp och 70-talsfest

Blev ett litet uppehåll. Veckan har varit rätt jobbig, därav bloggfrånvaron.
Var i Malmö med dottern i början av veckan hos en läkare vi aldrig träffat, och det besöket var det jobbigaste läkarbesöket hittills. (och vi har träffat många läkare de sista åren) Vi skulle träffa honom för att prata om medicineringen som inte fungerar som den ska. Smärtläkaren i Lund misstänker att hon inte svarar på morfinet som hon borde, så därför remitterade han henne till en specialist på morfin i Malmö. Det visade sig att den läkaren hade skrivit böcker om KBT och var en riktig messias i ämnet. Han menade att vi stångar oss själva blodiga då vi inte ger upp med att finna hjälp för hennes rygg, att vi måste acceptera att det inte finns mer att göra, och att det enda som kan hjälpa nu är KBT för att hon ska lära sig leva med smärtan. Vi väntar på kallelse till Kristianstad där de jobbar med ryggmärgsstimulering, och dotterns fall ska tas upp där nu på måndag. När vi berättade det för läkaren sa han att det var totalt meningslöst att vi ens skulle hoppas på att det skulle hjälpa. 
 
Ångesten hon haft i veckan efter besöket har inte varit rolig, för självklart kan hon inte som 22-årig tjej bara acceptera att hon ska leva med såna smärtor att hon måste medicineras med morfin dagligen.
Tack och lov så har hon en bra smärtläkare som jag ringde direkt morgonen därpå. Han höll inte alls med läkaren vi varit till, utan sa att han inte tänker ge upp om att finna hjälp för henne, så varför skulle vi det? Det är han som remitterat henne till Kristianstad, och han höll inte alls med läkaren i Malmö. Läkaren i Malmö kallade dessutom en annan smärtläkare vi remitterats till tidigare för ett "freak", ja lite underligt var det..
Dottern försöker nu glömma vad den pessimistiske läkaren sa, men det är inte lätt.
Och vi hoppas fortfarande och vi ger inte upp! Nu håller jag på med att ansöka om färdtjänst till henne, det skulle underlätta otroligt mycket. 
 
VI BEHÖVER ER HJÄLP!
KÄNNER NI TILL NÅGON MED LIKNANDE PROBLEM SOM DOTTERN OCH SOM FÅTT HJÄLP, HÖR AV ER! VI BEHÖVER ALL HJÄLP VI KAN FÅ!!
Hon är opererad efter ett stort diskbråck. Hon är även stelopererad (tre kotor) och har en metallbur med ben från höften inplanterad där den trasiga disken satt.
 
Nu till något helt annat!
Vi var ju på 70-talsfest förra helgen. Jättebra ordnat och det var så kul att se alla i sina fina kläder.
Tog lite snabba bilder då vi just kommit, sen drog festen igång med lekar och MASSOR av god mat  och musik och dans.

Ha en bra fortsättning på lördan!
Kram!

9 kommentarer:

Maria sa...

Blir så ledsen för hennes å er skull!!
Fy farao för att bli bemött sådär. Precis vad man inte behöver höra av en läkare.
Önskar så att jag kunde hjälpa men tyvärr så har jag inget tips.
Problemen jag hade med ischias är ju fjuttiga i jämförelse. Då fick jag ju hjälp från Mustafa på smärtmottagningen på NUS, med rotbockader.
Nä, ge inte upp å låt inte den token ni träffade sist få er att tänka negativt. Det måste finnas nån hjälp att få. Håller tummarna å ber för att ni får träffa rätt läkare!!
Massor av kramar till er!!

my white mess sa...

Jag lider verkligen med er, klart att mn inte får ge upp. Ibland finns det ju lösningar för en pat och inte för en annan.
Så supercoola pic på partyt. Så mycket snyggt som jag skulle vilja ha, hi, hi.
Ta hand om er!
Kram malin

Maria sa...

Nä, nu blir jag ju förbannad!!!
Vilken oproffsig läkare som pratar ner kollegor. Jag är ju ett levande bevis på att nervblokader fungerar!!
Sen är det säkert så att det inte funkar på alla beroende på hur skadan ser ut å så men att säga att det "sitter i mitt huvud", det är skitsnack!!
Han ger jag inte mycket för alls.
Hua, nu blev jag uppjagad...
Önskar er all styrka!!
Kraaaam!!

Min plats i solen sa...

Åhhh vännen! Blir så arg och ledsen när jag läser ditt inlägg. Fy, för sådant bemötande från en läkare! Men tack och lov för er läkare som remitterade er och som inte har gett upp hoppet. Jag vet att det är lätt att säga men strunta i den där andre läkaren och vad han sa. Det är en persons åsikt. Och ni ska absolut inte ge upp. Det alternativet finns inte och dotterns läkare är ju av samma uppfattning. Håller tummarna för att det ska gå bättre i Kristianstad. Stor kram.♥

Härliga bilder från 70-tals festen. I ett huj flyttas jag tillbaka till barndomen. ;)

Ta hand om varandra och jag håller alla tummar och tår som jag har för er.

Kram Lotta

Tina sa...

Som medicinare kan jag inte/vill inte heller, tro att er dotter ska behöva stå utan hjälp med smärtor resten av livet...det finns ju smärtkliniker och stöd på de stora universitetssjukhusen. Ge inte upp, den här läkaren måste haft en riktigt dålig dag eller helt saknat empati och borde öva upp sitt patientbemötande. Det finns andra...
Härligt med festen!

kraam Tina

saravillfara sa...

Åh, tittar in här för första gången på länge, för jag har så dåligt samvete över att jag är sämst på att höra av mig. Ber verkligen om ursäkt för det!
Och så läser jag om detta vedervärdiga möte med en av läkarna, gah vad ledsamt! Jag önskar av hela mitt hjärta att det ska bli bättre för henne! Nu måste det bara vända snart!
Styrkekramar till alla er!

@my casa sa...

Men fy vad jobbigt med dottern´s ryggsmärtor när hon
är så ung, men visst måste det väl finnas hjälp att få?
Det låter ju helt galet annars!

Härligt det såg ut på 70-tals festen:)

Kram!

Life's Silverlining and I sa...

Så trist! Bra att hon går hos smärspecialister för det är den hjälp hon behöver. Det finns lite olika behandlingar beroende på vad orsaken är. Det jag tänker på men som ni kanske testat iof är TNS en apparat, Neurontin eller lyrica är för nervsmärta, sen borde man kunna skära av nerven som man kan göra hos vissa åkommor med smärta men jag vet inte gällande detta, som sagt specialisterna är det bra att ni går hos. Lycka till! Kram Nilla

Mrs Stenlund sa...

Oj vilken pärs ni går igenom som familj. Att se sina barn lida och inte veta vad man kan göra måste vara fruktansvärt. Tyvärr vet jag inte vad man kan göra, har ingen erfarenhet av just det i min närmaste krets, men jag lovar att be för din dotter, att hon ska få den hjälp hon behöver. Stor kram och lycka till!