26 september 2012

höstdag

Tack för att ni höll tummarna igår, tyvärr hjälpte det inte.
Trots akutremiss till ortopedkirurgin från dotterns läkare, som är smärtspecialist och överläkare, en erfaren sådan, fick hon inte ens träffa en ortoped. Nej, en at-läkere, en ung tjej som naturligtvis inte kunde något om den problematik dottern har. Hur skulle hon kunna det, erfarna läkare sliter ju sitt hår..
Vi är ju väääldigt luttrade, oj så många läkare vi träffat genom åren, men man blir rätt fundersam när man fått en akutremiss och inte ens får träffa rätt läkare!
Dotterns läkare hade förordat en magnetröntgen akut, men det kunde vi bara glömma, kostnader ni vet..
Jaja, tur att vi inte hade några större förhoppningar, det vi hoppats på var att hon skulle kunna få smärtlindring intravenöst för att få sova en natt, men icke. Hon kunde ju röra sig sa läkaren, hon hade ju inte ryggskott..jag önskar att denna läkare skulle få prova på att ha nervsmärtor en natt så hon förstår sina patienter bättre.
 
Nu får vi bara vänta tills i oktober när dottern ska till smärtcentrum i Kristianstad så får vi höra vad de har att säga där.
 
Själv skulle jag på gastroskopi idag, men när jag vaknade med halsont fick jag avboka det. Har aldrig varit så skönt att ha ont i halsen som idag, nu slapp jag åka in till lasarettet idag igen!
 
I stället redigerar jag bilder och skriver på sålda jobb, rätt så skönt att få sånt gjort!
 

Ha en fin kväll!
Kram!
9 kommentarer:

Åse sa...

Man undrar ju lite vart är den svenska vården på väg ! Helt otroligt att man har remiss och inte ens får träffa en kompetent läkare, rent ut sagt för dj..,., ! Kram

Tina sa...

Vilken snurr, hoppas att ni snart hittar rätt!
Gastrskopi lät inget vidare det heller, då är halsont bättre. Även om det naturligtvis finns en grund för undersökningen..

kram

Lena sa...

Hur orkar ni?
Det är så tråkigt att höra att ni inte får träffa rätt läkare eller att dottern inte blir riktigt tagen på allvar, det måste vara oerhört frustrerande.

Ibland tänker jag att somliga blivit läkare enbart för att det är ett statusyrke...har träffat på tre sådana alldeles nyss!


Kramar

Queen of Kammebornia sa...

Usch vad det där är tråkigt och vad jag känner igen mig, luttrad är vad man blir... Kram!

Edith och Jag sa...

Jag känner varken dig eller din dotter, ändå känner jag så med er när jag läser dina inlägg. Det känns otroligt sorgligt att hon ska behöva ha så ont och det måste vara en enorm påfrestning för hela er familj. Kan bara hoppas och önska för er skull att finns någon och något som kan hjälpa. Dina bilder som du "leker fram" är så vackra. Jobbar du med bild och fotografering?
Kram Maria

Bokmalen sa...

Nä, inte igen... Fy, vad orättvist att få det bemötandet. Tror oxå att det skulle vara bra om läkarna fick prova på att ha ont innan det uttalar sig om saker.
Grejen är ju den att om du har gått med smärta så klarar man av saker som man normalt inte "borde" kunna. Men hur extremt, fruktansvärt ont det gör när man rör sig, det verkar inte höra dit. Fick oxå höra nåt likande när jag fick ischias.
Lider med er!
Storkramen, Maria

Anonym sa...

Hej vännen!
Man blir ju så matt när man hör om vad ni får gå igenom. Att hitta rätt i svensk sjukvård känns ju lite som ett lotteri! Min J har haft problem med yrsel i flera år och fortfarande inte fått någon rätsida på det. Nu är det i alla fall konstaterat att det kommer från käkarna, men en enveten, fjompig, liten överläkare på ÖNH på Sahlgrenska var övertygad om att det var en öronsjukdom och undersökte inget annat under ett helt år, trots att vi bad, skrek och tjatade om att få en remiss till ortopeden! Lider med dem som är gamla och ensamma och inte vågar stå på sig mot läkarna. Tur att ni har varandra!
Och du, Helsingborg är urmysigt tycker jag, dessutom, därifrån är det inte såå långt upp till oss :-)
Kram och ha en fin kväll!
Susanne

@my casa sa...

Neej, det låter ju fruktansvärt jobbigt och speciellt för din unga dotter, hoppas verkligen det löser sig på
smärtcentrumet!

Varma kramar Åsa

Min plats i solen sa...

Usch, det där är så tråkigt och än värre är att man inte ska behöva bli luttrad. Man ska inte behövakänna hopplöshet i kontakt med vården. Tvärtom är det där man ska få hjälp och känna hopp.

Jag håller tummarna stenhårt för Kristianstad och att ni där finner den hjälp som dottern behöver.

Eftersom jag har genomgått gastroskopi så förstår jag din lättnad över halsont men sedan samtidigt vill jag ju att de sk afå kollat dig på alla sätt som står till buds så att de hittar vad som strular och kan se till så att du mår bättre vännen.

Krya på dig nu och ha en fin hösthelg.♥

Kram Lotta