13 november 2012

Starka inspirerande kvinnor

                                                                                     
Något som inspirerar mig mer än annat är alla kvinnor som går sin egen väg, startar företag eller följer sina drömmar! Bloggvärlden kryllar ju av såna, och det är det jag älskar mest!
Vissa dagar känns ju tyngre än andra, men då behöver man bara kika in på några favoritbloggar så fylls man med ny energi. När man som jag jobbar hemifrån, och dessutom bor i en väldigt liten stad (samhälle i mina ögon..), så behövs kickarna av inspiration som dessa kvinnor ger!

En kvinna som aldrig slutar att imponera på mig är min starka dotter! (konstigt att min lilla tjej faktiskt är en ung kvinna..) Trots oerhörda smärtor så drivs hon av en inre glöd och kämparanda som är få förunnat. (hon är ryggopererad för er som inte vet) Hon har en modeblogg som hon brinner för, och även om hon inte sovit  pga smärtorna så sminkar hon sig och tar på en outfit för hon vet att hennes läsare förväntar sig det. Ofta fotar vi på några minuter för hon får så ont av att stå stilla, och vi har tillsammans blivit lite av proffs på att ta bilderna snabbt! Fotandet av henne är utvecklande för mig med, i vanliga fall fotar jag stilleben, men jag har upptäckt att jag även älskar att fota människor!
Hon tillbringar sin största tid liggande, men genom bloggen har hon kontakt med omvärlden och andra modeintresserade tjejer. Många tjejer som inte mår så bra inspireras av henne, vilket också är givande förstås! Hennes blogg har blivit mer och mer uppmärksammad. Hon har varit i radion, nättidningar och företag hör av sig, och nu senast har hon uppmärksammats av storbloggaren Tyra Sjöstedt (en av Sveriges största bloggare för er som inte vet).
Tyra som är en otroligt driftig kvinna med flera stora företag, har nyss gett ut en bok om hennes väg från att vara en liten bloggare till att skapa ett miljonimperium. I boken tipsar hon om 10 bloggar som hon gillar och som hon förutspår bli de största bloggarna framöver, bloggar som har DET som hon uttrycker det. och där lyfter hon fram dotterns blogg! Hon ger även de utvalda bloggarna lite tips för hur de ska bli ännu bättre, och i dotterns fall var det bara headern som hon tyckte dottern skulle förnya, vilket hon redan var på väg att göra innan boken kom ut, så hon är väldigt glad och nöjd! (Hm, förnya headern vet jag en till som behöver göra, min är urgammal..)
Så skriver hon om dotterns blogg:

Förra veckan såg jag ett program som genast blev en favorit, Made in Finland på Svt2.
I programmet fick man följa den internationellt kända skodesignern  Minna Parrikka under en arbetsdag. SÅ inspirerande det var! Jag ville bara se mer och mer och mer..
Det är en serie i 10 delar så jag ska försöka hålla lite koll de andra avsnitten, hoppas de är lika bra!
Jag har jobbat som frisör i många år, som idéspruta på ett kansli för ett fotbollslag i superettan (komma på ideér för att få in pengar till laget och kontakter med sponsorer), ett jätteroligt jobb, och startat företag inom formgivning.
Nu jobbar jag med att göra inspirationsjobb till tidningar, och jobbar mycket ensam. Kan känna att jag saknar kontakten med jobbarkompisar och kunder, ja människor överhuvudtaget, och i programmet sa Minna Parrikka en sak som fastnade hos mig: Om man befinner sig i en miljö som känns stillastående, är det svårt att vara skapande.
Jag finner mycket inspiration i naturen, men jag har ett stort behov av att komma ut i en större stad och insupa pulsen och folklivet!
Därför är alla inspirerande bloggar så viktiga för mig, jag behöver verkligen den energiboost de ger mig!
TACK TILL ER FINA BLOGGARE!!

Kram!
                                                                                 

18 kommentarer:

Gardenhouse sa...

Så kul för dottern och så väl unnat en eldsjäl med fin blogg och kämpa glöd smärta och värk till trots. Så beundransvärt!
Fint jobb ni gör tillsammans och har hittat ert sätt att klara det hela.
Håller med om bloggvärldens inspiration och idespridning, det är gott!
Kram Sussi

Queen of Kammebornia sa...

Vad roligt för din dotter - grattiskramar!

Åse sa...

Vilken kämpar glöd din dotter har att trots smärta kunna se positivt !! Kram

Sofia sa...

Tack själv! Tycker verkligen att din blogg är inspirerande!!! Är så glad att jag hittade hit.... Förresten gillar jag din header! Tänkte just att den både är snygg och lite fyndig! Så det så!
Vilken kämpe och förebild din dotter är, verkligen!
Och vilken intressant bok... måste jag kolla upp!
Stor kram
Sofia

Marina sa...

Har faktiskt tänkt på din dotter då och då eftersom jag minns ryggoperationen. Hon är alltså inte alls bra i ryggen förstår jag. Så frustrerande, jobbigt, energikrävande, oroligt...Måste ju bli en hel del biverkningar av alla mediciner också kan jag tro. Verkligen inget man önskar någon.

Fin blogg har hon i alla fall.

Kram

Anonym sa...

Hej!

Vad kul att jag hittade hit. Har "skummat" igenom din blogg som hastigast och förstår att ni bor i härliga Simrishamn, jag älskar det stället.
Jag förstår att du jobbar hemifrån och blev nyfiken på vad det är du jobbar med?
Kram
Anna

Camilla/ Rufft och Sött sa...

Svar till Anna.

Japp, vi flyttade till lilla Simrishamn för tre år sedan från Umeå.
Jag gör jobb till tidningar med pyssel, planteringar, inredningstips och även en del recept. Jag fotar även.
Jag har också ett företag som heter Milla of Sweden där jag främst formger och säljer keramik.
Det ska dock avvecklas då jag har dålig nacke och inte kan packa den tunga keramiken.
Ha det bra!
Kram Camilla

Victoria @ MY HAPPY HOME sa...

Vilket intressant inlägg! Roligt för din dotter, och dig med, förstås!
Och jag håller med, jag slutar aldrig att inspireras av alla starka kvinnor i bloggvärlden som följer sina drömmar och startar eget. Själv slipar jag på min ansökan till Skatteverket just nu...
Tack för uppmuntrande ord hos mig, de värmde!
Kram

Anonym sa...

Oh det låter som ett roligt jobb!
Får jag bara fråga, hur kom det sig att ni flyttade till Simrishamn? Bor ni i centrum eller ute på landet?

Själv bor jag i Småland men brukar semestra på Österlen på sommaren. Är mammaledig men planerar att starta upp mitt företag så smått igen. Är fotvårdsspecialist och tänker starta upp min klinik hemma. Ska försöka komma igång med en blogg/hemsida också.

Hur ser dina jobbdagar ut? Hur många timmar jobbar du?

//Anna

Vardagslyx sa...

Underbart att läsa om din dotter som är så stark. Kul att det går så bra för henne med bloggen!

Kram Pernilla

@my casa sa...

Åh vad kul för dottern, hälsa och gratta:)
Jättefin blogg hade hon:)

Starka kvinnor är verkligen inspirerande!

Kram Åsa

Högagärde sa...

Stort grattis till dottern och hennes fotograferande mamma. Ni är båda två starka och inspirerande bloggare. Det är alltid kul att titta förbi.

Anonym sa...

Va härligt för din dotter. Kan känna din stolthet över henne och det värmer mitt hjärta att det går bra för henne. Nu måste jag in i hennes blogg och kika runt. Kram

Fint o Fult sa...

Håller med dig - bloggvärlden är fantastisk! Jag sitter också och jobbar hemmifrån, mitt ute på landet och kikar runt på alla bloggar för att fyllas på med energi och inspiration - och din är en av dom :)
Din dotter är ju helt fantastisk...allt hon gör trots sin värk! Vad spännande med tanke på vad Tyra förutspår...hälsa o gratta!
Kram Monica

Camilla/ Rufft och Sött sa...

Svar till Anna

Oj, jag höll på att glömma att svara dig!
Vi bor precis i utkanten av Simrishamn i ett vanligt villaområde.
Jag har inga speciella arbetstider. Företaget finns med mig i huvudet alltid, antingen planerar jag recept eller pysseljobb, redigerar bilder, fotar, pappersjobb ja allt möjligt. Ibland blir det jobb på helgerna med.
Lycka till med ditt företagande!
Kram Camilla

Camilla/ Rufft och Sött sa...

Svar till Anna

Jag är lite glömsk märker ja haha! Vi flyttade till Simrishamn efter att vi varit hä på semester några somrar och älskade landskapet. Jag ville främst bort från den långa vintern i norr. kram igen!

Jane, Lyckliga Hem sa...

Hej Camilla!
Håller med dig om alla fantastiska kvinnor. DU är en fantastisk kvinna lyser igenom din blogg. Din dotter är en stark och modig tjej, hon har en bra förebild i dig. Vad härlig med hennes glöd och framgångar <3

Kram Jane

Unga fröken Karlsson sa...

Guh vad kul för henne, särskilt när hon har det tufft med ryggen. Himla fin blogg hade hon (du med för den delen!) kikar nog hos er båda snart igen. ^^