18 november 2012

Redan vår?

Är det verkligen snart första advent?...
Den senaste veckan har jag gått omkring och haft vårkänslor...
Disigt, milt och så vårlikt att ögonen osökt dras till ställen där jag vet att snödropparna visar sig  tidigast med det underbara budskapet att våren är på väg.
Hur kan man få julkänslor när några körsbärsträd bjuder på de allra vackraste skiraste blommorna, och knoppar som skriker ut att nu är våren här?
Fick se att  en vårkrysantemum från ett vårjobb i Amelia tidigt i våras nu börjat blomma igen och är full med knoppar.
Tillsammans med plätter i luften som växer i samma kruka har jag nu en vårplantering här ute i sena November! Ja lite märkligt är det..


Nyss kom yngste sonens övernattande kompis ned och såg att det var längskidåkning på Tv:n. -Det känns som vår sa han, då brukar de ju visa skidåkning på Tv.
Det hade jag inte tänkt på, men jag håller med, vi har fått vår i Skåne i November, ja mycket ska man vara med om!
En tur till Köpenhamn skulle nog sätta fart på julkänslorna tror jag, ser ut att vara helt underbart där nu i adventstider!
 Men julen får komma lite senare, nu ska jag njuta av mina vårkänslor!


Kram till er!

5 kommentarer:

Johanna sa...

Hej fina du!

Ja, vårt klimat är ju inte helt som det "ska";)

Här i Göteborg är jag van att man inte får varken jul eller vinterkänslor av vädret. Då det är mycket regn och grått, grått och åter grått. Jag får gå på annat:)

Ja du, Köpenhamn hade inte varit fel, i början på december blir det faktiskt en Skåne/Danmarkstripp för mig och sambon som skall ut på mini roadtrip:) Skall lämna bort lilla dottern för första gången över natten och det ser jag fram emot (nåja, bävar lite också förstås!)

Många söndagskramar till dig från mig!

Edith och jag sa...

Ja lite konstigt är det allt, vårt väder och klimat. Men det är väl bara att njuta antar jag. Det lär säkert komma kyla och julkänslor så småningom.
Kram Maria

Åse sa...

Visst är det lite märkligt, fåglarna sjunger det är 10 plus grader och t.o.m vindstilla och det är mitten av November. Ha en fortsatt fin söndag. Kram kram

åse sa...

Det finns något i min blogg till dig ! Kram

Hannis sa...

Tänk om...
Om jag fick drömma lite fritt så skulle det vara vår nu=))
Tänker varje morgon på långpromenaden att det är ovanligt varmt ute fortfarande.

Vackra bilder!!

Kram Hannis