3 februari 2013

Har varit lite ledsen


Så blev det ett litet uppehåll i bloggandet igen.. Ett ofrivilligt sådant denna gång. Vill bara berätta att mitt bloggande kommer att fortsätta att variera när det gäller hur frekvent det blir. Jag har ju haft stora problem med tennisarmbågar, golfarmbågar, nacksmärtor och kalkaxlar, jag vet, det låter som att jag är världens hypokondriker.., och jag har gått hos sjukgymnast under en låg tid för detta. När vi åkte upp till norr i julas var det väldigt kallt där, och då började jag läcka ledvätska från armbågen och fick en vansinnig värk. När vi kom tillbaks hit till Skåne fortsatte värken och ena handleden svall upp. Sökte till slut läkare akut och det visade sig att jag inte alls har golf-och tenisarmbågar utan reumatism. Den har nu även slagit sig på fingrarna så mycket har blivit svårt att göra, bara att klä på sig på morgonen är smärtsamt.

Jag har tillåtit mig själv att vara ledsen och arg och tycka synd om mig själv, i början såg jag bara allt jag inte kommer att kunna göra, gräva i trädgården, hålla på med keramik, pyssla med järntråd, baka, ja sånt som betyder mycket för att jag ska må bra, men framförallt var jag skräckslagen för hur det skulle gå att FOTOGRAFERA, som jag ju faktiskt försörjer mig på!! Nu har jag liksom landat och förlitar mig på läkaren som säger att det finns bra mediciner numera, hon tror absolut att jag kommer att kunna fortsätta att fotografera vilket känns skönt! Sen försöker jag alltid tänka på att det finns så många som har det värre, och då känns mina problem fjuttiga i jämförelse.

Tack och lov så går vi mot vår och ljuset återvänder! I förrgår tog jag och maken en promenad vid ett koloniområde och jag njöt av blommande snödroppar, vintergäck och julrosor, underbart!


För drygt en vecka sedan var det kallt och sagolikt vackert vid havet, jag var bara tvungen att ta några bilder trots att det INTE var bra att frysa om händerna!





Nu har lite snö fallit så det känns lite vintrigt igen, men även om det kommer mer snö så känns det att våren börjar vara här, så glad för det!
Hoppas ni får en härlig söndag, och kram till er!


24 kommentarer:

Jane, Lyckliga Hem sa...

Skickar en stor jättekram fylld med styrka & positiv energi.
Skönt att det finns bra mediciner.
Så att du kan fortsätta ta dina underbara bilder som är en stor glädje och fröjd för ögat.
Och att du kan må väl och njuta av livet.

Superläckra is bilder!
Full vinter här uppe, snö till midjan.

Kram Jane


Anonym sa...

Men finaste du vad du råkar ut för! Men bra ändå att få en diagnos snabbt på det, nu gäller bara att sätta in alla motmedel som finns! Det finns faktiskt mkt bra mediciner och sen kan kosten påverka oerhört mycket! Googla och testa dig fram! Viktigast av allt är att du tar hand om dig och unnar dig att ta det lugnt ibland!
Massor av styrkekramar!!!

Marina sa...

Kram och styrka till dig skickas härifrån. Ont är inte roligt men jag hoppas din läkare har rätt om bra mediciner och att du ska kunna fotografera bla.

Kramar

Åse sa...

En stor styrke Kram till dig, det finns bra mediciner idag som hjälper, min äldsta dotter fick konstaterat reumatism när hon var 2 år idag är hon 26 Även att lägga om kosten kan hjälpa. Ta hand om och var rädd om dig.

Kram Kram

Hannis sa...

Jag förstår hur det känns.
Har reumatism och det tog ett tag innan dom hittade det.
Gick en sommar på kryckor med inflammerad fot, fruktansvärd värk och dom hävdade att det berodde på att jag joggade i fel skor...Visade sig som sagt att det var reumatism.

Du kommer att hitta sätt att fortsätta göra det du tycker om!
Jag vet att det går=))

Skickar massor av kraft och energi till dig!
Kram Hannis

Hannis sa...

Glömde ju...
Så fina bilder!

Edith och Jag sa...

Åh, klart att du får vara både arg och ledsen men nog är det bra ändå att du nu vet vad som är fel och kan få hjälp för det. Jag menar det hjälper ju inte att bli behandlad för tennisarmbåge om det är reumatism du har. Håller tummarna för dig att du får bra medicin som fungerar för dig.
Kram Maria

Trädgården på Höjden... sa...

klart du får och ska känna dig arg och ledsen. jädrans elände. det är ju bra att det finns mediciner som ger lindring. men ändå.
ses borde vi ju göra snart. om inte förr så har jag och pojkarna sportlov vecka 8 och kommer väl att åka en sväng till kivik kan jag tänka. vi hörs av.
kramar åsa

Bokmalen sa...

Usch då. Inte alls kul m reumatism men kanske bra ändå att få rätt diagnos!?
Det finns tunna fingervantar i typ "underställ"-material som funkar bra att ha när man fotar när det är kallt. Med dom slipper man utsätta huden för den kalla vinden. Kanske nåt för dig??
Skickar en massa styrkekramar!!

Gardenhouse sa...

Ajaj...hua det låter inte alls trevligt :( var rädd om dig och lyssna på råden och så hoppas jag att du blir bättre med vår värmen!
Underbara bilder, som vanligt ;)
Kram Sussi

Sofia sa...

Men du... sååå tufft och jobbigt!!!!
Men saker och ting kanske inte alltid är/blir så illa som man tror....
Talar av egen erfarenhet då jag för ett antal år sedan upptäckte att jag var el-allergiker! Trodde då att jag över huvud taget inte någonsin skulle kunna sitta framför en dator mm mm.... Men det visade sig att får man bara rätt prylar så funkar det mesta ganska bra ändå!
STOR kram , tänker på dig!
Sofia

Högagärde sa...

Usch vad säger man. Att man får vara arg och ledsen osv osv.... Tänker på dig och ser alltid fram emot dina blogginlägg.

Kram Elisabeth

Hantverkarglädje sa...

Halkade bara in här och fick se alldeles fantastiska bilder.
Vill bara säga ha det så gott det nu går.

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Men stackars dig vad du råkar ut för mycket! Hoppas verkligen det ger med sig och att medicinerna funkar. Klart man får vara arg och ledsen och tycka synd om sig själv.

Sagolikt vackra bilder tar du hur som helst! :-)

/Annika

HEMLÄNGTAN sa...

Tror det är nödvändigt att gå igenom den där första fasen med en känslostorm. Tänk så fort livet kan förändras ändå...
Helt rätt att tänka att det faktiskt kan vara värre, det brukar vara en fin tröst ibland.
Hoppas att du blir bra medicinerad och att du slipper så mycket smärta det bara går. Och jag hoppas verkligen att du kan fortsätta fotografera för du tar magiskt fina kort!!!

/Jenny

Sofia sa...

Liten överraskning väntar på dig inne hos mig.... =)
Kramis Sofia

Maria - Wikers Liv sa...

Så länge sedan jag tittade in här...
Måste lägga till dig imin blogglista, så jag inte missar...
Så ledsamt att höra om dina krämpor, förstår att det är jobbigt för dig!!!! :( Jag skulle också få lite panik, om det vore jag... att inte kunna sy, eller pilla med pärlor...
Hoppas verkligen att du får bra hjälp och bra mediciner!
Så fina bilder från både hav och koloni...
Och vilken katt, i inlägget innan! Wow! Vilken bjässe!
Mysigt med djur i huset igen!
Ha det gott och krya på dig!
Tänker på dig!
Kram /Maria

Norr om Köpenhamn sa...

Så trist att höra vännen!! Ni har väl fått er beskärda del i familjen tycker man. Hoppas att du snabbt får rätt mediciner och kan syssla med det du är så duktig på :) Styrka och massor av kramisar till dig! Hoppas att du får njuta helgen med familjen...
Ulrika

Min plats i solen sa...

Fina, fina Milla. Jag känner så med dig. Med er. Vet ju hur tufft ni har och har haft det. Så mycket ni har fått kämpa med. Och självklart ska du tillåta dig själv att bli både arg och ledsen över din reumatism. Det blir lite av en sorgeprocess över att livet inte blev som man tänkt sig och jag tror att man måste tillåta sig att gå genom alla de där faserna för att kunna gå vidare. För att kunna se allt som du kan göra istället för det du inte kan göra. Och finna lösningar för att kunna göra sådant som du vill. Du är en av de starkaste och modigaste kvinnor jag vet och jag vet att du kommer att rida ut den här stormen vännen. Och vi finns alltid här för dig, det vet du.

Stor, stor kram till dig♥

Åse sa...

Tittar in och saknar dig här och undrar hur är det ?! En Bamse kram till dig ❤

Lena sa...

Camilla, jag tänker på dej ofta och undrar hur du har det.

Kramar i mängder/ Lena

Min plats i solen sa...

Stor kram!♥

Mycket annat & lite betong sa...

Kram från Agneta

millandante sa...

Fina du, jisses vad mycket du ska gå igenom... känner så med dig, och förstår precis då jag själv har samma diagnos (fick det då jag var så sjuk) Men vet du vad min reumatolog brukar säga, att reumatiker är ett segt och positivt släkte. Och absolut att du kommer kunna fortsätta fotografera vännen!! Det finns så bra mediciner och det är idag en sjukdom som går att leva med. Men visst blir man chockad och ledsen, såklart... ännu en anledning till att vi nu måste träffas!! Blev så glad när jag läste att du kanske kommer förbi, jaaa gör det!! Lova att du hör av dig när du närmar dig!! Varmaste kramen till dig