11 januari 2012

Lite vårkänning!

Nu är vi hemma i Skåne igen! Det har varit helt underbart att komma iväg och hälsa på alla, jag är så tacksam och glad över att vi kom iväg allihop!!

Vi har haft så lyxigt och mysigt med middagar och fika lite överallt, småprat och många kramar!
Blev vemodig och samtidigt glad titt som tätt när man känner hur fina vänner och släktingar vi har. Vi saknar ju dem alla öerhört, vi har ju inte en enda släkting här, och vi kände bara ett par stycken när vi kom nedflyttandes hit till Skåne. Det blir hemskt sällan vi träffar de i norr numera, sist var över ett år sedan.

Lilleman som är 10 år nu har tagit flytten med ro och gjorde sig snabbt hemmastadd med en massa fina kompisar. Det har aldrig varit något problem för honom att vi flyttat, men den här gången när vi besökte vår gamla hemby blev han jätteledsen, och sa att han ville flytta hem  till norrland igen. När vi gick förbi vårt gamla hus blev han så ledsen så det vred verkligen om i hjärtat på mig!

Igår på skolan hade han också varit ledsen och sagt att han ville flytta, enligt honom SUGER Skåne och Norrland är BÄST! Lite konstigt för innan vi åkte iväg norrut sa han att han INTE skulle kunna flytta tillbaks..
Han saknar snön som lyser med sin frånvaro här nere, släkten och vännerna och framförallt skoteråkningen!
Tack och lov så har han helt underbara omtänksamma kompisar här som verkligen bryr sig om honom, så igår hade han med en kompis hem som sov över och som talade om att han verkligen inte vill att han ska flytta tillbaks norrut, så sött!!
De fnissade och skrattade   helakvällen och i morse var det en glad kille som for till skolan så förhoppningsvis kommer han till ro här igen.

Efter att ha varit i ett riktigt vinterlandskap i nästan tre veckor var det verkligen konstigt att komma hit ner igen! Men underbart även om jag saknar många!
Jag ville ju prova att bo i södra Sverige just för att jag inte alls kommer överens med de långa vintrarna i norr, och det har varit så härligt som jag hade föreställt mig!
Blåsten gillar jag INTE, men den får man helt enkelt ta, man kan inte få allt.
Igår efter läkarbesök och sjukgymnastik tog jag och dottern en liten promenad i det vackra vädret. Det var verkligen vår i luften! Fåglarna kvittrade som som tokiga, och solen värmde faktiskt!
Snödroppar har slagit ut i klungor på gräsmattan och lökarna sprutar upp ur jorden. Vi skördar faktiskt fortfarande mangold och har kvar rödbetor att plocka in. Lite galet är det nog att jag såg att ormögat börjat blomma så smått, förstår ju att det inte hör till vanligheterna så här tidigt.... Snö och storm lär nog komma hit med till sist, men det spelar ingen roll för nu njuter jag av en föraning av våren och den här vintern kommer att bli den kortaste jag någonsin upplevt!



En del rosor blommar fortfarande, galet!



Ett vårtecken om något, vårblommor utanför blomsteraffären!




Mina julrosor trivs nu!


Känns nästan overkligt att i förrgår var vi här!



Vackert så det förslår men KALLT!!


Vårt gamla fina hus i vinterskrud!



Tog ett kort genom köksfönstret hos min bror. Det här saknar maken och Lilleman mest tror jag, skoterkörningen!


Ibland känner man sig ju osäker på om vi gjort rätt som följde våra drömmar om att bo någon annanstans, Skåne och Norrland skiljer sig ju åt rätt mycket, nästan som två olika länder emellanåt.
Men nu skiner solen igen utanför fönstret och det milda vädret fortsätter ett tag till, och då känner jag ändå att vi nog gjort rätt, vi får bara försöka åka upp oftare och hälsa på. Store sonen som är 19 år suckade förnöjt när vi kom in genom dörren i måndagskväll, hem ljuva hem! Såna här fina dagar är det lätt att känna så i hjärtat fast vi flyttat långt "hemifrån"!

Kram på er!!



17 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Kul att ni är tillbaka och att det känns bra, fast jag förstår att det måste kännas jobbigt samtidigt..
Just nu hade jag föredragit snön framför detta...
ha nu en härlig dag
kram
sandra

Graadskan sa...

Härligt att höra att sonen har så fina vänner, det är viktigt!

Låter underbart att våren visar sig hos er! Jag hade gärna fått vår NU!

Ha en fin onsdag!
Kram Camilla

Dagar hos mig sa...

Oj vilken spännande flytt. Här stannar jag ett tag, för jag vill läsa mer. Underbart med snödroppar förresten:)

Ardisia sa...

Hej! Vad roligt att se du är tillbaka. Förstår att ni har haft en skön jul! Vilken tur att ni upptäckte de där biverkningarna av läkemedlet & att dottern blev aningen bättre så ni kunde åka!

Jag vet exakt hur du känner.. Jag har ju lämnat mina vänner, familjen, ALLT i norra Finland.. Vi var där nu i två veckor och det är alltid lika ångestfylld att åka hem igen och lämna alla =( Man vet ju aldrig när man får en möjlighet att träffas igen. Mest känner jag för mamma & pappa, de skulle ju gärna vilja bo nära mig & min familj.. Och jag har ryckt allt ifrån dem!

Men man får se till att njuta av dem stunderna man är tillsammans även om dom är få.

Kan tänka mig att sonen din blev ledsen vid gamla hemmet.. Det blir våra barn också när vi åker förbi vårt gamla hus. Det ligger inte långt ifrån men ändå i ett annat samhälle så barnen fick byta skola & skaffa nya vänner. Vi har nu bott ett år här.
Det som jag gillar bäst här i södra delen av sverige är just korta vintrat (även om det inte riktigt var så förra året med massa snö fram tills april-maj ;). Hemma i norr är det ju så dystert och jag bestämde mig redan som barn att flytta därifrån till ett varmare land hihi =)

Nu måste jag ta tag i middagen. Hoppas ni mår bra & att vardagen snart börjar rulla på igen!
Kram Mia

Gardenhouse sa...

Vilken fin semester i era gamla hemtrakter!
Så kul att ni alla kom iväg.
Ja vilken kontrast på bilderna, tänk vilken skillnad nere hos er :)
Hur länge har ni bott i Skåne?
Hoppas alla vill bo kvar där nu ;) så klart ni vill det!
Home sweet home.
Ha det fortsatt bara bäst,
Kram Sussi

Millan sa...

Jag följde din blogg redan innan ni flyttade ner och minns att du inte alls uppskattade vintern i norr och det var ju till dessa vintrar ni flyttade till för förra vintern var helt unik för oss här nere. Fast jag för min del hade nog gärna haft lite snö som lyste upp ändå och jag hade gärna upplevt norrland som ligger mycket långt bort, kollade för skojs skull avstånden en gång och om jag inte minns fel kommer man till Paris på ena hållet och Lycksele på andra om man kör 130 mil (kan ha fel där....).

Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Gott att du är tillbaka igen!
Härliga snöbilder! Även om jag inte gillar långa vintrar så saknar jag det vackra med snön. Vi hade faktiskt lite vitt häromdagen - i två timmar, sen smälte det...
Och du, titta in till mig, du har något att hämta där ;-)
Kram Susanne

Johanna Stålros sa...

Vilka underbara vårbilder!!! Kram

Gardenhouse sa...

Du har något hos mig som jag vill ge dig!
Kram Sussi

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Oj vilka kontraster! Men ack så vackra bilder, jag älskar snön men förstår dig då det inte får bli för länge. Kul att hitta hit, kram Victoria

fia sa...

tanken slår mig vilka kontraster det är i detta land . Men va kul att ni är hemma igen och att du delar med dig av sådana fina bilder.
kram fia.

Gardenhouse sa...

Goa rara du ger ju lika värmande kommentarer själv,
Önskar en riktigt fin helg till er i gröna Skåne ;)
Kramar från ett vitt Norrland.
Sussi

Tina sa...

Hopps, här slank jag in..
Jag måste säga att jag faktiskt föredrar dina våriga bilder, fick nog av det vita förra året.
Snödropparna är underbara!

Ha det gott/Tina

Gardenhouse sa...

Hej!
Nu har jag en utmaning till dig om du känner dig sugen och vill vara med.
Önskar en riktigt fin helg till er,
kram Sussi

saravillfara sa...

Titta! En del av bilderna måste ju vara från när ni hälsade på oss! Kul att se från någon annans objektiv. :)
Saknar er redan såklart, men förstår om du njuter av vårlökar och allt annat som ni kan njuta av så mycket mer och tidigare än vad vi kan.
Jag kan faktiskt inte riktigt fatta att det är samma land vi bor i när man ser dina bilder från Skåne...!
Jag håller tummarna för att lilleman (som inte alls är särskilt liten längre), fort kommer in i skånegängorna igen (haha, fattar du - gängorna istället för längorna).
Kram fina du!

Bibbi sa...

Hej fina!
Hoppas det känns bättre för lilltroll nu:-) Inte så lätt för de små när det är så pass jobbigt för de stora...
Jag saknar er då redan och är så glad att ni hann komma och se revyn.
Blir ganska avis när jag ser bilderna på hur ni har det nu.... Tror vi har en dryg meter snö och set sägs bara komma mer. Snö va ju roligare när man hade skoter;-P Då åkte vi iväg och grillade mm och njöt kring krogberget osv. Det saknar jag faktiskt.
Det var då inte bildprogrammet som strulade till det, för jag provade även att göra ett inlägg från jobbets dator men det gick inte heller. Får se om jag tar mig tid att göra en ny sida nån dag. Helgerna hinner man ju inget nu då vi har revyn...
Ha det så gott vännen så hörs vi sen. Å' än en gång TACK för att jag fick rå om er lite när ni var upp.
Kramar i massor!

Ardisia sa...

Huhu, hoppas ni mår bra & lillemannen mår bättre!
Du har en award att hämta hos mig fina du!
Kram Mia