8 december 2012

Måste man gilla snön?

Hej hej så här på lördagskvällen!

Sitter och ska försöka skriva blogginlägg samtidigt som Så mycket bättre syns i tv-rutan, inte helt enkelt. Blir till att skriva under reklamen, man vill ju inte missa något av detta helt suveräna program, ÄLSKAR!!!
Går omkring med ett leende på läpparna långt efter att det slutat och låtarna spelas ständigt på spotify!

Idag hade vi ännu en dag med strålande sol och nu har vi fått några cm snö, ja det som i princip alla bloggare hyllar nu i jultider.
Vi har sedan en vecka ett julpyntat hus, julstjärnor, blommor, ja ni vet.
Men...jag vågar knappt skriva det här, vill ju inte verka som världens glädjedödare..jag KAN bara inte tycka att något är bra med vintern överhuvudtaget!
-Jamen det blir ju så mycket ljusare med den vita snön,  såå mysigt med våra fyra årstider, barnen älskar ju att åka skidor och pulka...osv, alla dessa argument jag ständigt möter som inbiten vinterhatare, det hjälps inte, jag tycker inte det finns något som helst positivt med kyla, iskall snö och mörker! Jag var alltid annorlunda när jag växte upp i Västerbottens inland. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin längtade till jul, däremot till valborgshelgen, då var det ju vår! Jag kom ihåg att jag var helt euforisk då! Jag "tvingade" en av mina bästa kompisar att leka sommar, japp! Mamma gjorde fika och så fick vi med oss lite ved och tändstickor för att göra upp en eld tidigt på våren när isen fortfarande låg på älven. Vi gjorde upp eld, la oss på renskinnet och låg där och blundade och låtsades att det var sommar, ja ni hör ju..då var jag i tioårsåldern!

När jag bodde i Norrland, vilket jag ju gjort i princip hela mitt liv, kände jag mig oftast som en utböling vintertid, de flesta av våra vänner där gillar skoterkörning och skidåkning, och få hade förståelse för hur jobbig jag faktiskt tycker att vintern är. När vi bestämde oss för att flytta till Skåne blev många förvånade, och min bror som  jag står väldigt nära sa flera gånger till mig att det måste ju finnas andra anledningar än klimatet, man lämnar väl inte ALLA släktingar och vänner för att man inte gillar vintern?? Jo, så var det faktiskt för mig, jag valde att flytta 135 mil för att jag inte stod ut med de långa vintrarna norröver!
Pratade med en väninna om det här idag, jag får alltid dåligt samvete om jag "klagar" på oväsentligheter, jag menar, för de som mist en nära anhörig eller är dödligt sjuk spelar nog klimatet inte någon som helst roll.
Men vi har ju bara ett liv (i min tro i alla fall), och då vill man ju må så bra som möjligt.
Här i Skåne möter jag sååå många som känner som jag, jag är inte längre en "utböling", tvärtom, de flesta jag möter här tycker som jag, skönt som omväxling!
Idag har jag kikat på resor, en sista minutenresa till varmare breddgrader efter jul lockar!
En till fördel med att bo nära kontinenten, oj vad billigt man kan resa härifrån!
Vi åker ju snart uppåt till släkt och vänner, saknar dem och längtar efter dem, men jag gruvar till kylan!
En svår ekvation, jag saknar mina älskade släktingar och vänner men kan inte tänka mig att bo norrut igen, önskar verkligen att jag inte var så här! Maken är tvärtom, han saknar snön och fjällen, så det har vi löst med att han jobbar i Norrland en längre tid nu i vinter, och denna helgen spenderar han i fjällen (Tärnaby) med släktingar. Lite skrattretande att just vi två fann varann!
Ojoj, långt inlägg, vem orkar läsa sånt...men egentligen var det nog bara ett sätt för mig att skiva av mig mina funderingar.

Ha en fortsatt härlig helg!
Kramen!
13 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Jag tycker inte alls om vintern eller att frysa! Tycker som du. Kram!

Anna Svensson sa...

Intressant! Tycker det var väldigt starkt gjort av dig att ta steget att flytta så långt, fascinerande.
Var det lätt att få med barnen på flytten?
Själv tycker jag det är lite mysigt med snön ett tag men vintern här är ju alldeles för lång.
Kolla in min sprillans nya blogg, har äntligen kastat mig ut i bloggvärlden.

Ljuva Magnolia sa...

Visst är det programmet bra! Vad har du för favorit/favoriter?
Måste säga Miss li & Darin tror jag..fast alla är ju suveräna på sitt sätt, förutom Olle, har lite svårt för honom :/

Haha, det är heelt ok att inte digga vintern, klart du vågar skriva det! Fast jag älskar den, får ett lugn inom mig, ingen stress lixom. Fast jag älskar inte att bylsa på barnen en massa kläder inför varje hundpromenad, då sliter jag mitt hår nästan ;)

Ha en lovely 2:a advent!
Kram Catta

Anonym sa...

Hej fina du!
Visst får man tycka illa om vintern! Jag hatar att frysa och avskyr snön som nu legat en vecka. Blev förkyld som bara 17 så fort minusgraderna kom. Varje hundpromenad innebär raggsockar, fleecetröjor, överdragsbyxor, mössor och varma kängor, för att inte tala om täcke på lillhunden som får isbollar i pälsen annars... Nä fyyyy! För min del kunde det gärna fått vara oktober i minst 6 månader om året, älskar hösten med alla färger, svamp och de mesta av krypen och insekterna har försvunnit! Tar faktiskt hellre mörker och regn än ljus och snö!
Just nu går jag bara ut när jag måste (5-6 gånger om dagen...) och sitter inne och stickar istället, på lite nya projekt. skall snart visa... :-)

Håll ut, det är snart vår!
Kramen Susanne

@my casa sa...

Men visst får man tycka illa om vintern.
Är själv absolut inte förtjust i snö, fast i år
tycker jag konstigt nog att det känns helt ok...
ingen aning om varför...familjen är i chock:)

Kram Åsa

Anonym sa...

Nej jag tycker inte heller om snö och vinter. Kan tycka att det är vackert men de är inget jag längtar efter. Klarar mig lika bra utan det.

Men så mycket bättre, de klarar jag mig inte utan! Underbart program! Det bästa som gjorts i Sverige! Kram

åse sa...

Vintern som den är idag, så typisk Skånsk snön yr i vinden då skulle jag gärna legat på en solstol i värmen. Kram

Johanna sa...

Ja, alla har rätt att leva sina liv som de helst behagar (om man inte skadar någon). Bor i mellan Sverige, känner inte att vädret har så stor påverkan på mig så ja känner för att flytta med visst är det tråkigt med igenfrusna bilar på morgonen. Och att klä sig tills man liknar en mammut.

Life's Silverlining and I sa...

Håller helt med dig! Jag tycker vintern kan vara vacker när det är vitt men mestadels är det jobbigt. Glad för barnen som får åka pulka men själv kan jag flytta söder över:) kramkram Nilla

Trädgården på Höjden... sa...

och vem kan motstå de där vackra gula fälten? så vackert. jag är heller ingen vintermänniska. alls.
kram kram åsa

Fru Sederblad sa...

Här är en till som inte gillar vintern och absolut inte gillar snön. Jag tycker ni gjorde helt rätt som flyttade ;-).

Hannis sa...

Man behöver verkligen inte älska snön!
Som jag, som bara älskar den första snön sen vill jag vidare.
Om det blir en sån där slaskvinter som vi brukar ha vill säga.

Däremot så mår jag bra av ljuset.
Blir depp av för många mörka månader...

Hoppas att du slipper snö nu=))
Kram Hannis

Anna sa...

Man får tycka precis som man vill tycker jag!
Jag är själv en riktigt snöälskare och tycker vintern är helt fantastisk! Blir alltid lika glad över den första snön!